ANMELDELSER AV GJEMMESTREKERMorgenbladet omtaler "høstens mest interessante barnebøker" 18. desember 2009. Om Gjemmestreker skrives det bl.a: "Rebus og tittekasse: Photoshopcollagen står sterkt i bøkene for de minste, og Jill Moursunds blanding av teknikker og kulturuttrykk i Gjemmestreker er en av høstens mest lesverdige."

Barnebok.no skriver at ”Gjemmestreker makter å favne bredt. Den leker med ord, men også med bilde, for grafisk sett er boka både spennende og eksperimentell, den blander ulike uttrykk og ligner slik sett ingen annen bildebok jeg kjenner (…) Hovedteksten er relativt kort og enkel, men den er også leken og glir fint og godt, og hjelper leseren til å ikke glemme gjemselleken, den røde tråden i boka (…). Gjemmestreker kan altså med fordel leses flere ganger, og det er en bok verdt å legge merke til, i likhet med Jill Moursunds øvrige bøker. Og jeg tror vi har mer godt i vente. Bøkene hun hittil har illustrert eller produsert alene, viser det. Igjen og igjen.”

Adresseavisa skriver 30.11.09 at boka er en "Lur lek med tradisjoner" og at jeg byr "på en salig blanding av tegnekunst, fotoredigering, karikaturer og ikonografiske motiver, som får bildene til å framstå som en visuell rebus og tittekasse. Bildene, og teksten også, er spekket med sitater fra eventyr, popkultur og visuell kultur. Jill Moursund er yngre søster av Gry. Hun har illustrert mange bøker tidligere, men dette er første gang med egen tekst. Det klarer hun fint!" Det sies også at det er "ei omfattende bok, med sine 40 sider. Den inneholder mange bihistorier, som kan kreve litt tid, og som gir mye humor og energi."

– Tegnerforbundets
Numer skriver at "hvert oppslag er et overflødighetshorn av finurlige detaljer. Illustratørforfatteren gir oss muntre collager i appetittvekkende fargekombinasjoner, fragmenter av gamle glansbilder, illustrasjoner, prospektkort og litt av hvert annet, «samplet» og bundet sammen med en underliggende tegning i hvert oppslag. [...] Rytme og fremdrift passer antakelig godt for de aller minste. Det er spennende å lete etter Lillebror i vrimmelen av alle slags fantasifulle statister."

Bokbamsen.no skriver om boken at "det er mye å lese ut av illustrasjonene, og det er lett å legge ut på vandring i illustrasjonenes mange referanser og assosiasjoner. En mangfoldig, søt og leken bok."

– En leser på
bokelskere gir terningkast 5 og skriver: "Denne var fin! Flotte illustrasjoner - til å "gå seg bort" i."
Bokdama på Twitter skriver: "Har akkurat lest Jill Moursunds
Gjemmestreker for eldstemann. Like fin for mor som sønn."

– På bloggen til Alta bibliotek står det at "Det er det mye å se på og mye å snakke om! Dette er en bok man kan kose seg med lenge. Det er jo ikke alltid sånn at man behøver å lese fra begynnelse til slutt og så er boken slutt. Barn liker å prate om det de ser på bildene og her er det mye rom for at fantasien kan få fritt spillerom, denne boka inviterer til at barn skal lage sine historier. Boka har også hjertevarme og nydelige illustrasjoner i collagestil!"

– Aftenpostens Kaja Korsvold omtalte også boka i en klyngeanmeldelse. Hun skrev bl.a at de tre bøkene hun anmeldte er laget av "solide norske billedbokkunstnere. Illustrasjonene er særpregede, har sin egen stil og form." Om Gjemmestreker skriver hun at "illustrasjonene på mange måter [er] fantastiske. Fotoene av «ekte barnefjes» inne i en tegnet verden fungerer fint."